10 Mayıs 2008 Cumartesi

Eğitim Programı

Eğitimler
Merhaba,
Eğitimleri üç şekilde veriyorum,

1- Bireysel eğitimler; her köpeğin yaşam alanında, köpek ve sahibi ile yapılan çalışmalardan oluşur.

Bireysel eğitimin faydası sadece köpek ve sahibi ile ilgilenebiliyor olmamdır, böylece konu anlatımları ve sorunlara daha iyi odaklanarak birlikte çözüm yolları bulmak daha kolay olmaktadır.
Belirlenen günlerde ve saatlerde görüşmeler programlanır. Gerektiğinde tarih ve saat değişiklikleri yapılabilir.
Eğitim 10-12 derten oluşur.
Otur, yat, bekle, dokun, odaklanma, takip, bırak, patini ver, yerine gibi günlük komutları ve davranış eğitimlerini içerir.

2- Grup eğitimler; birbirine uyumlu karakterde ve yaslarda, en fazla 5 köpekden oluşan ve katılımcıların ortak belirleyecekleri alanda hep birlikte yapılan çalışmalardan oluşur.

Grup eğitimlerinde her kişi ve köpeğiyle ile ayrı ayrı ilgilenme şansım olamaz, ortak bir anlatım yaparım, ancak ders sırasında konuya göre sorunu olanları örnek olarak ele alıp sorunların giderilmesi gibi bir şansımız olabilir.
Eğitim haftada 1 gün ve 5-6 dersten oluşur.
Otur, yat, bekle, bırak, odaklanma gibi temel itaat komutlarını içerir.
Derslerin bitiminde her kişi ve köpeği ile ayrıca bir bireysel ders ve konu tekrarları yapılır.

3- Tek konu eğitimleri; Sadece çekiştirmeden yürüsün, sadece havlama sorununa çare bulunsun, kedileri kovalamasın, sadece tuvalet eğitimi verilsin vb, diyenler için, tek konu eğitimi de verebiliyorum. Bu eğitimler 2 dersten oluşur.


Eğitim konuları; itaat eğitimi, BH testi eğitimi, bebek eğitimi, kafes eğitimi, davranış eğitimi, davranış modifikasyonu eğitimi, tuvalet eğitimi, trick eğitimi, eve uyum eğitimi, danışmanlık.

Ciddi davranış sorunları için köpeği görüp değerlendirip ona göre bir program hazırlıyorum.

Bütün eğitimlerde davranışı yerleştirmek için cilicker kullanıyorum.
Eğitimler sonununda, telefonla ve e-mail yolu ile destek, müsait olduğum her an devam eder ancak, yüzyüze görüşmelerle destek 2 ders daha devam eder.

Bunların haricinde yazılı anlatımla yapabileceğim yardımları yapmaya ve sorularınızı cevaplamaya her zaman devam edeceğim.

Eğitimler hakkında daha detaylı bilgi ve eğitim istekleri için,
info@pozitifim.net

Neşe Öztürk

6 yorum:

çiğdem akbaba çiftci dedi ki...

merhaba uzun zaman direnmeme karşın küçük oğlumun ısrarlarına dayanamayıp evimize yavru alman kurdu aldık.(erkek)bir ay oldu.ama tuvalet olayını çözemedik.ve çıldırmak üzereyim denemediğimiz yol kalmadı...önerilerinizi bekliyorum..

Neşe Öztürk dedi ki...

Merhaba Çiğdem hanım bana iletişim bilgisi verebilir misiniz? Teşekkürler.

MB dedi ki...

Merhaba Neşe Hanım;
Şuan neredeyse 1 yaşında yorkshire'ımız Tony var.
Tuvalet eğitimini gazeteye yapması yönünde verdim.
Aşıları bitti sokağa rahatça çıkabilir aradaki çiş
Kaçırmaları düzelir umudu ile sevinirken,Kış yağmurlar
Ve hamileliğim söz konusu oldu.Fakat Tony cıgrından Çıktı.Çişini yapmadığı ne halı,ne yatağı,ne yatağımız,ne de mama ve su kabı kaldı.Sakin ve özgüvenli halimi cinnet geciren bir insan aldı.Sakin davrandık olmadı,ödülle yeniden pekistirdik olmadı,sınırladık olmadı.İzmirden istanbula tasındık,bahceye yapmaya alıstırdık fakat halılardan ve etrafa yapmaktan vazgecmedi.Hamileligimin son evresindeyim.Hem bebek hem heryere cis yapan tonyle nasıl bas edecegimi bilmiyorum.Tony benim 2. Köpegim birde 10 yasında Labradorum var.Onunla hersey son derece kurallı,kolay ve rahattı.Beni hic üzmedi.Her ögrettigimi uyguladı.Aynı evde deiller Labradorum morie anneme dostluk yapıyor.Ben bu isin icinden cikamadım heryere cis yapmasınıda gectim ama hayatımda yattığı yere özellikle mama ve su kabına ciş yapan köpek ne duydum ne gördüm.Ne kadar yardıma ihtiyacım oldugunu ifade edebildigimi düşünüyor,elestiri ve yardımlarınızı merakla bekliyorum.İyi calısmalar dilerim.

Neşe Öztürk dedi ki...

Merhaba, size yardımcı olmak isterim, lütfen bana iletişim bilgisi içeren bir email atabilir misiniz?

kankirella dedi ki...

Merhaba Neşe hanım; Benim durumum da MB isimli okurunuzdan farksız. Biz de Mersin'den İstanbul'a taşındık ve köpeğim Mersin'de edindiği tüm davranışları bıraktı. Ben de 5 aylık hamileyim ve köpeğimiz -2yaşında bir terrier- sürekli eve her türlü dışkısını yapıyor. Yapmadığı yer kalmadı evde. Dışarıda saatlerce gezdirmemize rağmen tutuyor tuvaletini ve gece biz uyurken yapıveriyor ya da biz evde yokken. Eve döndüğümüzde pislik bir görüntü ve iğrenç, sinmiş bir koku ile karşılaşıyoruz. Eşim artık tahammül edemiyor, çünkü zaten titiz bir adam ve benim ve doğacak bebeğimizin sağlığından endişe duyuyor. Davranışları düzelmezse köpeği barınağa vereceğini söylüyor. İnanın çok zor durumdayım. Lütfen yardım edin!!!

Neşe Öztürk dedi ki...

Merhaba, dışarıda uzun saatler geçirmek tuvalet eğitimi için bir gelişme sağlamaz. isterseniz 24 saati dışarda geçirin 2 yaşına gelmiş bir köpek tuvaletini çok rahatca tutar. Üstelik bu yaşına kadar hep eve yapmışsa! Ama bu kaderiniz değil. En fazla 2 hafta gibi bir sürede tuvaletini dışarıya yapmaya ve tuvaleti gelince haber vermeye alıştırılabilir. Bana iletişim bilgilerinizi içeren bir e-mail atmanızı rica ediyorum.
Görüşmek üzere.
Neşe Öztürk

Pozitif Eğitim Nedir?

Eğitim köpeklerimizle iletişim kurabilmenin ve hayatımız boyunca onlarla ortak bir dil oluşturabilmemizin, ortak duygular geliştirebilmemizin ilk şartıdır. Vereceğiniz eğitim köpeğinizle aranızdaki iletişimin derecesini oluşturur. Güvene dayalı bir sistemde köpeğinizin öğrenme becerilerini geliştirirken aranızdaki iletişimi de kuvvetlendirmiş olursunuz.

Pozitif eğitim sistemleri, hem insan hem de bütün canlılarla doğru iletişim kurabilmek isteyen insanların benimsediği, hayat tarzı olarak kabul ettiği, ödül merkezli, yapılan doğruları ödüllendirip, yanlışları göz ardı etmeye dayanan bir sistemdir ve canlının psikolojisini bozacak, kişilikliğini silecek, canını yakacak, sindirecek hiçbir fiziksel ceza içermez. Köpeklerimizin eğlenirken öğrenmesini, zekalarını geliştirmesini ve diğer canlılarla iletişim kurma becerisi kazanmasını sağlar. Pozitif eğitim sistemi her yaşta uygulanabilir ancak eğitime ne kadar erken başlarsak becerileri kazanmaları ve sorunların önlenmesi o kadar kolay olur. Sorunları önlemek tedavi etmekten her zaman daha kolaydır. Bu yüzden bebeğimizle yaşamaya başlamadan önce onunla nasıl yaşayacağımızı öğrenmeye, bebeğimiz geldiği andan itibaren de eğitimlere başlamalıyız.

Pozitif köpek eğitmeni olarak benim misyonum, köpeğinizle güvene dayalı sağlam bir ilişki kurmayı, sorunlar oluşmadan önlenmeyi, oluşan sorunların üstesinden gelmeyi ve nasıl itaatkar olacaklarını sizlere öğretmektir. Köpeklerimizle kurulan dostluklar, her ilişkide olduğu gibi çaba gerektirir, onunla vakit geçirmeyi ve eğitimiyle, profesyonel eğitmen gözetiminde bizzat ilgilenmeyi gerektirir.

Bu yorucu ama zevkli başlayan süreçde, sizin ömür boyu alacağınız ödül, sadık dostunuzun gözlerindeki minnet, sevgi ve bağlılıkdır. Bundan daha büyük bir ödül olabileceğini sanmıyorum.

Pozitif Köpek Eğitmeni

Neşe Öztürk