31 Aralık 2008 Çarşamba

Yeni Yılda Yeni Umutlar


Çok da iyi geçmeyen bir yılın ardından yeni bir yıla giriyoruz.Nasıl bir yıl geçirdik diye dönüp geriye baktiğimda bölünmüş bir toplum görüyorum. Hayvanların haklarini savunan insanlar, onları yok etmeye çalışan insanlar, birbirini yok etmeye çalışan insanlar, birbirini korumaya çalışan insanlar, doğayı ve doğal hayatı korumaya çalışan ve yok etmeye çalışan insanlar görüyorum.
Doğa her canlısı bir arada huzurla yaşadığı zaman bir bütün değil midir? Doğayı ve doğal dengeleri ayakta tutmaya çalışmak, onu var etmek, olduğu gibi korumak, en aklı başında olduğu varsayılan canlının, yani insanın görevi değil midir?

Bitirdiğimiz yılda biz bütün olamadık ne yazık ki.


Yılbaşında bir dilek tutalım. Hepimiz aynı anda bütün pozitif enerjimizle iyilik ve güzellikler dileyelim. Sadece kendimiz ve kendi canlarımız için değil tüm evren için pozitif dileklerde bulunalım.
İnanıyorum ki bu büyük enerji çok daha güzel bir yılı bizlere getirecek.

Ben bu yıl geçtiğimiz yıldan çok daha iyi bir yıl olmasını, yasa degişiklikleri ile, sevmese bile saygı duyan insanlari ile, hayvanı, insanı, börtüsü böceği ile, sağlık ve huzur ile, bütün bir toplum, bütün bir dünya olmayı diliyorum.

Yeni yılda bütün umutlarımız gerçek olsun, patiniz hiç eksik olmasın.
Sevgi ile kalın.

Mutlu seneler.


NEŞE ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Pozitif Eğitim Nedir?

Eğitim köpeklerimizle iletişim kurabilmenin ve hayatımız boyunca onlarla ortak bir dil oluşturabilmemizin, ortak duygular geliştirebilmemizin ilk şartıdır. Vereceğiniz eğitim köpeğinizle aranızdaki iletişimin derecesini oluşturur. Güvene dayalı bir sistemde köpeğinizin öğrenme becerilerini geliştirirken aranızdaki iletişimi de kuvvetlendirmiş olursunuz.

Pozitif eğitim sistemleri, hem insan hem de bütün canlılarla doğru iletişim kurabilmek isteyen insanların benimsediği, hayat tarzı olarak kabul ettiği, ödül merkezli, yapılan doğruları ödüllendirip, yanlışları göz ardı etmeye dayanan bir sistemdir ve canlının psikolojisini bozacak, kişilikliğini silecek, canını yakacak, sindirecek hiçbir fiziksel ceza içermez. Köpeklerimizin eğlenirken öğrenmesini, zekalarını geliştirmesini ve diğer canlılarla iletişim kurma becerisi kazanmasını sağlar. Pozitif eğitim sistemi her yaşta uygulanabilir ancak eğitime ne kadar erken başlarsak becerileri kazanmaları ve sorunların önlenmesi o kadar kolay olur. Sorunları önlemek tedavi etmekten her zaman daha kolaydır. Bu yüzden bebeğimizle yaşamaya başlamadan önce onunla nasıl yaşayacağımızı öğrenmeye, bebeğimiz geldiği andan itibaren de eğitimlere başlamalıyız.

Pozitif köpek eğitmeni olarak benim misyonum, köpeğinizle güvene dayalı sağlam bir ilişki kurmayı, sorunlar oluşmadan önlenmeyi, oluşan sorunların üstesinden gelmeyi ve nasıl itaatkar olacaklarını sizlere öğretmektir. Köpeklerimizle kurulan dostluklar, her ilişkide olduğu gibi çaba gerektirir, onunla vakit geçirmeyi ve eğitimiyle, profesyonel eğitmen gözetiminde bizzat ilgilenmeyi gerektirir.

Bu yorucu ama zevkli başlayan süreçde, sizin ömür boyu alacağınız ödül, sadık dostunuzun gözlerindeki minnet, sevgi ve bağlılıkdır. Bundan daha büyük bir ödül olabileceğini sanmıyorum.

Pozitif Köpek Eğitmeni

Neşe Öztürk